https://www.hs.fi/talous/art-2000009542405.html

Helsingin sanomissa julkaistiin 5.5.2023 teknologian ja tekoälyn kehittymistä koskeva uutinen, jossa kerrotaan Accenture Suomen toimitusjohtaja Tomas Nyströmin näkökulmasta generatiivisen eli sisältöä tuottavan tekoälyn vaikutuksesta työelämään ja liiketoimintaan. Nyströmin mukaan tekoälysovellukset kuten Chat gpt muuttavat tulevaisuudessa maailman positiiviseen suuntaan. Tekoäly nähdään mahdollisena apuna työnteossa ja sitä kautta työntehokkuus kasvaa.

Nyströmille Suomen tekoälyn kehityksen tahti on yllättävää ja Suomella on vielä paljon kiinni otettavaa. Tekoälyn käyttöön liittyy monta ratkottavaa kysymystä ja kehityksen varaa. Uutisessa tuodaan ilmi, että kymmenen vuoden päästä tekoälyn kehitys muuttaa maailman, mutta tällä hetkellä sitä ei voida täysin käyttää kaikkeen esimerkiksi Chat gpt:tä ei voida käyttää asiakasdatan käsittelyssä, koska ne sisältävät luottamuksellista tietoa, joka voi siirtyä eteenpäin. Mielestäni ei kannata käyttää tekoälyä henkilökohtaisten tietojen keräämiseen, koska siitä ei voida olla ikinä varmoja, minne kaikkialle tiedot päätyvät.

Tekoälyä kannattaa kehittää, koska se voi auttaa monissa pienemmissä töissä ja vähentää samalla ihmisien työtaakkaa ja uupumusta. Kuitenkaan teknologian ei pidä korvata ihmisiä ja kenenkään ei pitäisi menettää töitään sen takia, vaan työtehtävät voisivat muuttua ja tekoäly toimia apuna niissä. On hyvä, että maailma muuttuu ja kehittyy parempaan suuntaan ja teknologian kehitys ei ole huono asia, koska mm. Se samalla luo kokonaan uusia työtehtäviä, mutta ei kuitenkaan ole hyvä, jos teknologian takia kaikki automatisoituu.

Accenture yrityksen mukaan on toivottavaa, että tekoäly parantaa asiakaspalvelua, nopeuttaa päätöksen tekoa ja lisää luovuutta ja erilaisia innovaatiota. Teknologian kehityksestä voi siis löytää monia sekä hyviä, että huonoja puolia.